Ti druzí - C.J. Tudor

 

 
 Dálnice byla jako řeka, která se nikdy úplně nezastaví. Nikdy nekončící provoz. Nikdy nekončící cesty.
                                                          - Ti druzí, C.J.Tudor    

Dálnice. Řady aut, které se navzájem předjíždějí, kdy každý pospíchá za svým vlastním cílem. Gabe se právě vrtí za volantem na cestě domů za svou rodinou, dokud přímo před sebou neuvidí známou dětskou tvář. On poznává ty růžové tvářičky, blond vlásky v copáncích. Izzy. Co dělá jeho dcera na zadním sedadle neznámého auta před ním? Určitě je to ona. Zahledné její poslední pronesená slova tati!“, než se dá auto znovu do pohybu. Rychle se vydává za ním, ale je pozdě, ztrácí se mu i s jeho dcerou. 
To není jediná tragédie, která ho ten den čeká.

Dokud vás někdo hledá, úplně ztracení nejste. Ale ani nalezení.

                                                                                             - Ti druzí, C.J.Tudor


Jedna zmařená chvíle. Chyba, co udělal, omýlená stále dokola. Myšlenkami se Gabe stále vrací ke dni, kdy ji naposledy viděl. I po letech Gabe nepřestává pátrat po své dceři a neúprosně projíždí tou samou dálnicí stále dokola v naději, že se mu podaří zjistit, co se ten den stalo. Poháněn nadějí, že snad jednou objeví něco, co mu pomůže v jeho soukromém pátrání. Přestože ho známí i policie přesvědčují o opaku a chtějí, aby to vzdal, Gabe je pevně přesvědčen, že na sedadle onoho osudného dne byla opravdu Izzy. Na své straně nemá nikoho, ale pokračuje v hledání dokud nenalezne odpovědi.
Pokud dřív Gaba nezničí sama naděje.


Říká se, že nenávist a hořkost vás zničí. Omyl. Je to naděje, co vás užírá uvnitř jako parazit. Ale naděje vás nezabije. Tak laskavá není.
                                                            - Ti druzí, C.J.Tudor

 

A kdo jsou Ti druzí? Ti druzí, jež nesou název celé knihy. 
Ti, s nimiž není radno si zahrávat...
 
Další thriller po Kříďákovi a Jámě od bestsellerové autorky C.J.Tudor. C.J.Tudor znovu bravurně provedla důklaný psychický rozklad hlavní postavy (až mi bylo Gaba líto). Autorka vám umožní nahlédnout do hlavy postav tak, že vám z toho naskočí husí kůže. Těžko odložitelný thriller, kdy vás autorka provází příběhem, ale nedovolí vám vidět víc než kolik ona sama chce, a to až do úplného konce.
 
 
Všichni si myslíme, že tragédie potkávají jen ty druhé. Dokud nepotká nás.
                                                                      - Ti druzí, C.J.Tudor
 
 
Originální název: The Other People
Rok vydání v ČR: 2020
Nakladatelství: Kalibr
Překlad: Lenka Faltejsková
Vazba: pevná
Počet stran: 336 


Komentáře

Oblíbené příspěvky